Завдання споживачів полягає не тільки в тому, щоб обрати свіжі продукти, але ще й зберегти їхню якість. Для цього є безліч способів, а найголовніший з них – забезпечити правильне зберігання.

Зазвичай на упаковках написані правила зберігання, їх варто дотримуватися. Однак також є ключові, завдяки яким ви вживатимете тільки свіжу та якісну їжу.

Процес приготування, фото championat

Почати варто з покупки. Обирайте свіжі продукти у перевірених продавців, найкраще – це фермери чи знайомі на ринку. Також не забувайте дізнаватися про термін придатності та оцінюйте стан перед тим, як заплатити.

Готувати їжу рекомендується за потребою. Це дозволить уникнути накопичення продуктів, а ще вони будуть свіжими. Також не варто часто перекладати їх з одного контейнера до іншого, оскільки це призводить до втрати якості.

Популярні новини зараз

Гороскоп на сьогодні, 17 квітня: четвер вибору, несподіванок і внутрішніх суперечностей

Пенсіонерам доплатять 25% до пенсії: хто має право на підвищення

Що буде із землею та квартирами громадян за новим законом: критики та юристи хапаються за голову

Пенсіонерам виплатять надбавки: скільки отримають у квітні

Показати ще

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Дуже важливий пункт – дотримання гігієни. Мийте руки милом перед приготуванням їжі, а також ретельно очищайте усі поверхні – дошки, ножі.

Ще слід обирати якісні інгредієнти для приготування страв, органічні або без ГМО, а також враховуйте способи та температуру, коли готуєте.

Нагадаємо, що на хрускіт збігуться всі сусіди: що не можна класти в банку з огірками при консервації, а то розм'якнуть

Раніше ми писали про те, що можна отримати отруєння: чому не варто їсти гірку картоплю

Як повідомляв Знай.ua, два інгредієнти і жодного клопоту: елементарний спосіб відмити каламутне скло на кришках каструль і сковорідок