Чай - це напій, який щодня вживають мільйони людей по всьому світу - він тішить своїм смаком і іноді корисними властивостями.
Чай і зігріває, і заспокоює, і бадьорить... але частину корисних якостей ви просто не можете розкрити через те, що його неправильно приготували.
Наприклад, ви можете використовувати неякісне заварювання, бо вибір чаю просто величезний. Звертайте увагу не тільки на виробника, а й намагайтеся вибирати крупнолистовий чай, який, на жаль, коштує дорожче, але який подарує м'який та яскравий смак. А ще ви могли не знати, але деякі сорти розкриваються лише через кілька заварювань.
Крім цього, дуже важливо підбирати правильну температуру для заварювання. Зазвичай для чаю потрібен окріп - 95 градусів. Але листя зеленого або білого чаю таким чином можна обпалити та зіпсувати – для них потрібні 75-85 градусів. Чим більша ферментація чаю, тим вище градус води необхідний.
Діятимуть оперативніше: ТЦК наділять новими повноваженнями
У Мінагро спрогнозували ціни на картоплю: до чого готуватись
Більше жодної дистанційки: Міносвіти хоче повернути всіх за парти
Українських дітей можуть не пустити за кордон: оголосили нові правила
Насамкінець варто відзначити, що ви можете неправильно підбирати посуд - потрібний посуд зі скла, порцеляни або глини. Крім того, забудьте про те, щоб розбавляти напій водою. І запам'ятайте, що чай не потрібно заварювати по 15-20 хвилин. Чорному чаю вистачить і 3-5 хвилин, зеленому та білому – 3 хвилини.
Нагадаємо, для кого кава - заборонений напій: навіть одна філіжанка може вдарити по здоров'ю
Як повідомляв "Знай.ua", вино з ягід, яке зможе зробити кожен: з ним ви забудете дорогу в алко відділ, простий рецепт
Знай.ua писав, горілка з картоплі, яка не тільки підніме настрій, але і зніме зубний біль: рецепт часів Другої світової