Сезон свіжих овочів уже розпочався і українці намагаються вражати себе літніми салатиками, незважаючи на ціни.
Звичайно ж, дуже прикро, коли після вивалювання великих грошей за овочі. вони псуються навіть у холодильнику. Це відбувається через те, що ви їх неправильно зберігаєте. Що ж робити, щоб якомога довше зберегти свіжість редиски? Зазначимо, що в тому ж АТБ цей овоч зараз коштує трохи більше ніж 50 гривень за кілограм.
Вибір правильного місця зберігання
Редиска рекомендується зберігати на нижній полиці, де зазвичай знаходиться овочевий відсік. Тут температура нижча, що дозволяє продовжити термін зберігання.
Попередня обробка
Спочатку видаліть зелене листя та стебла, залишивши тільки коренеплід. Потім ретельно промийте редиску під холодною водою, щоб видалити бруд і пісок. І лише потім можна готувати редис до зберігання.
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Упаковка
Для продовження свіжості редису в холодильнику необхідно обернути його у вологонепроникний матеріал. Ідеальним варіантом є поліетиленова кришка чи пакет. Така упаковка запобігає випару вологи і захистить редис від впливу інших продуктів, запобігаючи його зіпсованості.
Поділ на порції
Якщо у вас велика кількість редис, розділіть її на порції перед пакуванням. Не зберігайте всю редис разом, оскільки це може призвести до більш швидкого розкладання. Поділ на порції дозволить вам використовувати лише необхідну кількість редис, залишаючи решту свіжим.
Правильна температура зберігання
Ідеальна температура для зберігання редис у холодильнику становить близько 1-3 градусів Цельсія. Однак уникайте заморожування, оскільки це може призвести до втрати текстури та смакових якостей редис.
Нагадаємо, що продавці розповіли, як вибрати ідеальну диню: головне – понюхати та знайти смужки.
Раніше ми повідомляли, що помідори будуть червоні, як ніс на морозі: прискоріть дозрівання овочів, щоб скоріше робити літні салати.