Важливо не лише зібрати хороший урожай однієї з найпопулярніших городніх культур, а саме часнику , а й правильно його зберігати.
Викопувати часник із грядок потрібно в суху погоду, залишивши на якийсь час його на грядці, щоб приліплюючи до голівок земля висохла. Оптимальна температура для зберігання зимового часнику – від -2°С до +4°С за вологості повітря 60-80%, а літній витримує температуру до +20°С за вологості 50-70%.
Як правильно зберігати часник:
- Плетеними косами. Зберігають його у затемненому приміщенні.
- У ящиках, контейнерах чи кошиках чи мішках. Використовувати тару з отворами для повітря та зберігати його якнайдалі від капусти, картоплі, моркви та буряків.
- У полотняних мішках. Важливі прохолода та затемнення.
- У банках. Часник закладають цілими головками чи розібравшись на зубчики. Банки не закривають кришками.
- У лушпиння цибулі. Нею пересипаємо головки у мішках, кошиках чи ящиках.
- У харчовій плівці. Обгортаємо нею кожну голівку.
- В холодильнику. Так часник можна зберігати 2-3 місяці (на дверцятах холодильника). Головки можна пересипати сіллю або лушпинням цибулі.
- У маслі. У холодильнику чи морозилці також можна зберігати почищені зубчики часнику, залиті олією. Використовують для цього стерилізовані банки та щільно закривають кришкою.
- У морозилці. Можна зберігати цілі неочищені зубчики, загорнуті у плівку чи фольгу. Або порізати або перемолоти їх.
- Висушеним. Для висушування часнику можна використовувати дегідратор або духову шафу.
Нагадаємо, що соковите листя та яскраві квіти радуватимуть не один рік: як доглядати півонії після того, як вони відцвіли.
Популярні новини зараз
Показати ще
У листопаді пенсіонерам підкинуть грошенят: хто отримає
Гривні вилучають з обігу: яких купюр треба позбутися
Українцям може загрожувати космічне подорожчання до 25 гривень за кубометр газу: "І це не межа"
Що робити, якщо забули документи та зустріли ТЦК
Раніше ми повідомляли про "гримучу суміш", яка допоможе очистити дачну ділянку за одну ніч: потрібна горілка.