Популярна зелень – кріп, петрушка, щавель, кінза, базилік – можуть зберігатись набагато довше, якщо ви знаєте цю хитрість.

Так що у вас завжди буде що додати в салат або смажену картоплю, м'ясо чи суп. Завдяки цьому секрету зелень довго залишатиметься свіжою, приємно пахнути і не псуватися. Досвідчені кухарі поділилися однією хитрістю, яка дозволить отримати бажаний результат. Це настільки просто, що ви здивуєтеся. Але тут важливо звернути увагу на один маленький нюанс.

петрушка, фото Pxhere

Як зберегти свіжість зелені надовго:

Свіжозрізану або щойно придбану цибулю добре очищають і ставлять у ємність з водою. Таким чином, вона довше збереже корисні властивості та не зіпсується.

Цей метод рекомендують і іншій зелені. У той же час, тут можна обійтися без холодильника. Якщо ж свіжу зелень у воді поставити в холодильник – результат буде ще кращим. У цьому випадку вона зберігатиметься не менше 2 тижнів без втрати якості.

Популярні новини зараз

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Показати ще

Однак, не слід забувати про один дуже важливий нюанс! Воду слід регулярно міняти, інакше результат не потішить, а розчарує. Цей простий прийом забезпечить вас свіжою зеленню, яка завжди буде під рукою.

зелена цибуля, фото Pxhere

Петрушка та кріп

У ємностях із водою. Щоб зелень не зав'яла, поставте її в баночку з холодною водою, загорніть у поліетиленовий пакет і заберіть у холодильник, відділення для овочів (нижній ящик).

У поліетиленовому пакеті. Можна зробити простіше: збризкати зелень холодною водою і нещільно загорнути в поліетиленовий пакет, зберігати у відділенні для овочів.

Різні види зелені слід зберігати окремо. Якщо зелень з корінням, не відокремлюйте їх, так вона зберігатиметься довше.

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО ЗЕЛЕНЬ ЗЛЕГКА ЗІВ'ЯЛА?

Щоб освіжити зелень, що підв'яла, покладіть її в миску з дуже холодною водою з парою крапель лимонного соку на 10-15 хвилин.

Нагадаємо, що є в жаркий час: поради дієтолога про користь та шкоду деяких продуктів.

Раніше ми повідомляли, що лікар підказала, як продовжити життя на довгі роки, якщо просто не їсти з ранку.

Також стало відомо, як швидко привчити кота до повідця : лайфхак, який збереже нерви вихованцю та господареві.