Рис – одна з найпопулярніших круп у світі, яка має чимало корисних властивостей. Однак цей продукт може бути небезпечним для людини, а саме, викликати серйозне отруєння. Чому улюблена каша може перетворитися на отруту, йдеться на порталі ua-novosti.
Фахівці з'ясували, що рис, який їдять мільйони людей по всьому світу, може спричинити важке отруєння. Небезпеку блюдо становить лише якщо після приготування якийсь час постоїть у холодильнику.
Буквально за ніч рис може перетворитися на отруту для людського організму. Причиною цього є спори бактерії Bacillus cereus, які часто містяться в сирому рисі. Саме ці мікроорганізми стають провокаторами харчового отруєння.
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
За словами експертів, після приготування рису ці бактерії не гинуть і починають розмножуватися в готовій крупі. Коли вони потрапляють у шлунок, то можуть спровокувати блювання, пронос та інші проблеми.
Для зменшення ризику медики рекомендують готувати рис у невеликих порціях, щоб з'їдати його за раз і не давати розмножуватися бактеріям.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, все, що ви чули про картоплю - брехня: що буде з організмом, якщо є його щодня.
Також наш портал інформував, лікар підказала, як продовжити життя на довгі роки, якщо просто не їсти з ранку: "Відпочити..."
Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, чому потрібно відмовитися від вживання яєць прямо зараз: які захворювання викликає ця "радість".