Багато рецептів вимагають використання тертки, наприклад, щоб подрібнити овочі або отримати натертий сир. Однак такий простий пристрій з часом втрачає свою якість.

Купувати нову тертку зовсім не обов'язково, адже кулінари можуть легко її заточити своїми руками. Для цього є одразу декілька способів.

Перший – за допомогою ножа з тонким лезом. Вставте його в кожен отвір тертки, після чого акуратно прокрутіть кілька разів. У цьому весь секрет. Однак варто бути обережнішими, щоб не поранитися під час використання та миття, а також щоб не пошкодити лезо ножа.

Кухонний ніж. Фото: скрін youtube

Крім того, у цій справі кулінарам допоможе звичайна фольга. Шматок зімніть і притисніть, зробивши невелику кульку. Після цього просто натріть зім'яту фольгу на тертці. Навіть найдрібніші леза стануть гострими, потім потрібно лише промити тертку від залишків фольги.

Популярні новини зараз

Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів

Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

Показати ще

Є ще один спосіб з використанням викрутки. Його сміливо можна назвати "дідівським", оскільки він знайомий людям старшого покоління. Візьміть інструмент і прокрутіть, намагаючись міцно притиснути метал до лез. Так потрібно пройтися по кожному отворі.

Як очистити тертку. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що живіт скрутить так, що не розігнетеся: медики розповіли про побічні ефекти від популярної каші

Як повідомляв Знай.ua, чому не можна прати дитячі речі разом з одягом дорослих: педіатр назвала головні ризики та дала поради

Також портал Знай.ua писав, що не тільки об'єкт для гри: чому кішки гризуть або сидять у пакеті, коробці - коли це стає небезпечним