У літню спеку молоко псується значно швидше, ніж зазвичай. Буває що купуєш чобі пляшечку свіженького, хочеш додати його зранку до кави, а воно починає зрадницьки згортатись у напої.

Молоко, скриншот: YouTube

В "УНІАН" поділилися порадами, які дозволять довше зберегти молоко свіжим, навіть попри високу температуру за вікном. З ними ви заощадите сімейний бюджет, та проведете більше часу з близькими, замість того щоб витрачати його на похід до супермаркету.

Молоко, скріншот з відео

Якщо відкрите молоко скисло в холодильнику за 1-2 дні - у цього може бути кілька причин:

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще
  • неправильне зберігання у магазині. Продукт міг довго пролежати на складі або в холодильнику магазину було встановлено неправильну температуру;
  • неправильне зберігання будинку. Зберігати його потрібно при температурі 4-5° і в жодному разі не ставити на верхні полиці або дверцята — там для молока занадто тепло. Краще розмістити напій на нижніх полицях;

Молоко. Фото: скрин Youtube

  • погано вимитий посуд. Якщо ви купили молоко у фермерів або на ринку — його могли налити в нестерильну посудину, і бактерії з тари прискорюють скисання;
  • зберігання у прозорій тарі. Річ у тому, що напій скисає швидше під впливом світла – саме тому краще його перелити у непрозору тару.

Раніше портал Знай повідомляв, фахівці пояснили, чому подрімати в обід - не найкраща ідея: на довголіття можна не розраховувати.

Також наш портал інформував, що здоров'я підкосить відчутно: дієтологи назвали м'ясний делікатес, яким краще не балувати смакові рецептори.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, навіть щіпка може нашкодити: дієтологи попередили про небезпеку приправи, яка є на кожній кухні.