Щоб вибрати для консервації "правильні" плоди - важливо мати елементарний досвід, і ми вам у цьому можемо допомогти. Літо добігає кінця, зовсім скоро буде справжня осінь, і саме зараз - найкращий час для закрутки овочів.
Важливо знати, що деякі сорти взагалі не призначені для консервації або навпаки - вживання в сирому вигляді.
Про цей універсальний спосіб розповів один із українських блогерів-дачників, який часто ділиться свіжими порадами у мережі YouTube.
Наприклад, є всім відомі "зелені" помідори у сирому вигляді їх їсти небажано. У них міститься соланін, який може спричинити отруєння.
Потові пастки: про що говорить підвищене потовиділення і як із цим впоратися
Мобілізація після 60 років: нардеп сказав, чи планують залучати пенсіонерів
"Такого в історії не було": експерт назвав міста, на які наступатиме армія росії
Українки отримають підвищені пенсії незалежно від стажу
Недозрілі зелені помідори просто покласти на сонячному місці, щоб вони налилися. Після цього соланін із них зникне, і продукт буде готовий до вживання. А для консервації вони цілком придатні.
Категорично не можна їсти і консервувати зелені помідори, на яких немає блиску. Вони містять велику кількість отрути соланіну.
Крім того, для консервації не підходять великі, тріснули, зіпсовані помідори, а також плоди з великими прожилками всередині.
Закривайте в банки сорт "Сливка", а соуси, пасти та кетчупи готуйте з великих та м'ясистих сортів.
Нагадаємо, видалення листя капусти: розкрито секрет врожайного "оголення", ви точно цього не знали.
Раніше повідомлялося, відмовтеся від оладок, і буде щастя: добриво з кислого молока, сметани, кефіру або ряжанки.
Також, біолог підказав, як збільшити врожай помідорів без добрив: потрібні тільки спритні пальчики.