Щоб вибрати для консервації "правильні" плоди - важливо мати елементарний досвід, і ми вам у цьому можемо допомогти. Літо добігає кінця, зовсім скоро буде справжня осінь, і саме зараз - найкращий час для закрутки овочів.
Важливо знати, що деякі сорти взагалі не призначені для консервації або навпаки - вживання в сирому вигляді.
Про цей універсальний спосіб розповів один із українських блогерів-дачників, який часто ділиться свіжими порадами у мережі YouTube.
Наприклад, є всім відомі "зелені" помідори у сирому вигляді їх їсти небажано. У них міститься соланін, який може спричинити отруєння.
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Недозрілі зелені помідори просто покласти на сонячному місці, щоб вони налилися. Після цього соланін із них зникне, і продукт буде готовий до вживання. А для консервації вони цілком придатні.
Категорично не можна їсти і консервувати зелені помідори, на яких немає блиску. Вони містять велику кількість отрути соланіну.
Крім того, для консервації не підходять великі, тріснули, зіпсовані помідори, а також плоди з великими прожилками всередині.
Закривайте в банки сорт "Сливка", а соуси, пасти та кетчупи готуйте з великих та м'ясистих сортів.
Нагадаємо, видалення листя капусти: розкрито секрет врожайного "оголення", ви точно цього не знали.
Раніше повідомлялося, відмовтеся від оладок, і буде щастя: добриво з кислого молока, сметани, кефіру або ряжанки.
Також, біолог підказав, як збільшити врожай помідорів без добрив: потрібні тільки спритні пальчики.