В Україні у розпалі сезон кавунів й ціни на них кусаються вже не так сильно, як місяць тому. Втім, налітати на ягоду та з'їдати по кілька штук на день не варто. Скільки безпечно з'їдати кавуна, пише storinka.

Фахівці зазначають, що добова норма фруктози становить 50 г. При цьому в 100 г кавуна приблизно 5 г фруктози, залежно від сорту і зрілості.

Кавуни, скріншот: YouTube

Так, без наслідків для організму протягом дня можна сміливо з'їдати кілограм кавуна, а то й зловживати іншими солодкими продуктами.

Дієтологи відзначають, що кавун на 90% складається з води, тому він чудово підійде для вгамування спраги. Також у ньому є клітковина, тому ягода здатна вгамувати і голод.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Кавуни, скріншот: YouTube

Втім, деяким категоріям людей краще відмовитися від вживання кавунів. Наприклад, тим, хто страждає на цукровий діабет або сечокам'яну хворобу. Під забороною продукт при хронічних колітах, діареях, загостренні захворювань підшлункової залози.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, плюньте в обличчя тому, хто називає картоплю шкідливою: що буде, якщо їсти її щодня - від шкіри до кісток.

Також наш портал інформував, що здоров'я підкосить відчутно: дієтологи назвали м'ясний делікатес, яким краще не балувати смакові рецептори.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, фахівці пояснили, чому подрімати в обід - не найкраща ідея: на довголіття можна не розраховувати.