Досвідчені господині та городники роблять пристойні запаси картоплі заздалегідь, щоб не витрачатися взимку. Однак її ще потрібно навчитися правильно зберігати, адже від маленьких нюансів залежить якість коренеплоду.

Багато хто обирає пластикові пакети для зберігання картоплі, проте вони мають властивість затримувати вологу, створюючи середовище, що сприяє розмноженню бактерій. Найкраще підійде паперовий або сітчастий пакет, де буде найкраща циркуляція повітря. Це дозволить уповільнити псування овочів.

Урожай картоплі. Фото: Youtube

Також господиням вкрай не рекомендують мити картоплю перед зберіганням, щоб уникнути вологи. Саме через неї росте пліснява та бактерії.

Крім того, потрібно підібрати правильне місце та температуру. Шукайте темний куточок, куди не потрапляє пряме світло. Воно провокує появу зеленого пігменту, який має назву хлорофіл. За фактом він не шкодить людині, але його наявність говорить про вироблення соланіну - природного токсину, через який з'являється гіркота в овочах.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Ціни на картоплю, скріншот з відео

Якщо говорити про температуру, то картопля не любить сильного холоду, тому холодильник – не найкраще місце для його зберігання. Через низькі температури крохмаль у картоплі перетвориться на цукор, змінюючи його смак і консистенцію.

Нагадаємо, українці можуть втратити весь урожай часнику ще до зими: посипте сіллю та закрийте

Раніше ми писали про те, як вберегтися від небезпек і неприємностей: де не можна вішати дзеркало

Як повідомляв Знай.ua, не виливайте воду після варіння буряків навіть в унітаз: як це може допомогти вам на городі