Вершкове масло це основа приготування смачних страв, випічки та бутербродів. Однак через постійне подорожчання, на полицях магазинів з'явилося більше підробок цього популярного продукту.

Вершкове масло, фото felipevarela

За всіма стандартам якості, воно повністю повинно складатися з молочних жирів.

Однак для того, щоб зекономити, виробники додають в нього суміш рослинних жирів, в результаті чого з'являються "неправильні молекули" - трансжири.

У випадку з маргаринами їх нормалізують, а ось в маслі цей показник в підробках може зашкалювати.

Ціни на вершкове масло, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Трансжири призводять до хвороб серцево-судинної системи, ожиріння і навіть до онкологічних захворювань.

Однак розпізнати підробку все ж таки можна за деякиими ознаками. Фахівці розповіли, як можна вже в магазині на перший погляд визначити, що вам намагються продати:

  • на маркуванні пачки натурального масла має бути обов'язково написано "масло вершкове" або "масло селянське";
  • у складі продукту, що зазначається на упаковці, можуть бути тільки коров'яче молоко або вершки;

Вершкове масло. Фото: скрін youtube

  • пачка вершкового масла, витягнута з холодильника, має бути твердою на дотик;
  • масло має бути приємного ненасиченого кремового кольору із приємним молочним запахом;
  • натуральне вершкове масло повинне мати термін придатності 2-3 місяці.

Нагадаємо, видалення листя капусти: розкрито секрет врожайного "оголення", ви точно цього не знали.

Раніше повідомлялося, відмовтеся від оладок, і буде щастя: добриво з кислого молока, сметани, кефіру або ряжанки.

Також, біолог підказав, як збільшити врожай помідорів без добрив: потрібні тільки спритні пальчики.