Вершкове масло це основа приготування смачних страв, випічки та бутербродів. Однак через постійне подорожчання, на полицях магазинів з'явилося більше підробок цього популярного продукту.

Вершкове масло, фото felipevarela

За всіма стандартам якості, воно повністю повинно складатися з молочних жирів.

Однак для того, щоб зекономити, виробники додають в нього суміш рослинних жирів, в результаті чого з'являються "неправильні молекули" - трансжири.

У випадку з маргаринами їх нормалізують, а ось в маслі цей показник в підробках може зашкалювати.

Ціни на вершкове масло, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі

Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім

Показати ще

Трансжири призводять до хвороб серцево-судинної системи, ожиріння і навіть до онкологічних захворювань.

Однак розпізнати підробку все ж таки можна за деякиими ознаками. Фахівці розповіли, як можна вже в магазині на перший погляд визначити, що вам намагються продати:

  • на маркуванні пачки натурального масла має бути обов'язково написано "масло вершкове" або "масло селянське";
  • у складі продукту, що зазначається на упаковці, можуть бути тільки коров'яче молоко або вершки;

Вершкове масло. Фото: скрін youtube

  • пачка вершкового масла, витягнута з холодильника, має бути твердою на дотик;
  • масло має бути приємного ненасиченого кремового кольору із приємним молочним запахом;
  • натуральне вершкове масло повинне мати термін придатності 2-3 місяці.

Нагадаємо, видалення листя капусти: розкрито секрет врожайного "оголення", ви точно цього не знали.

Раніше повідомлялося, відмовтеся від оладок, і буде щастя: добриво з кислого молока, сметани, кефіру або ряжанки.

Також, біолог підказав, як збільшити врожай помідорів без добрив: потрібні тільки спритні пальчики.