Подекуди вже збирають урожай винограду і варто знати не тільки як підготувати виноград до зимівлі, а і як правильно зберігати врожай.

Якщо правильно зберігати виноград, то ягоди будуть служити джерелом вітамінів не один день, а то і тиждень. Виноград дуже корисний для організму і має у складі корисні елементи та вітаміни. Тому зараз, саме час ним запасатися. Включивши в свій раціон виноград, можна зменшити ризики виникнення сердечно-судинних захворювань.

Догляд за виноградом, скріншот з відео

Першим популярним і правильним способом зберігання винограду вважається зберігання у ящиках. Краще вибрати ящики з дерева, щоб між дошками були щілини для вентиляції повітря. На дно ящика потрібно засипати тирсу, або покласти сухий твердий папір. Також у якості підстилки може підійти й солома. Викладати виноград в ящик потрібно широкою частиною до гори, вистелити його потрібно в один шар. Зберігати у льосі з низьким рівнем вологи.

Ціни на виноград, скріншот з відео

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Другий спосіб теж дієвий і простий. Для цього у льосі потрібно натягнути дроти і розвісити виноград. Робити це потрібно акуратно, так щоб грони не торкалися одна одної та до стіни. Так забезпечується довге зберігання та вентиляція повітря. Важливо зрізати грони з невеликою частиною виноградної лози, так виноград буде зберігатися набагато довше.

Використовуючи будь-який з цих способів можна надовго збільшити тривалість зберігання винограду будь-якого сорту. Але важливо, щоб льох забезпечувався повітрям і в ньому було мало вологи.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, будете з морквою всю зиму: найкращий період, щоб зібрати урожай

Раніше портал Знай інформував, зіпсується ще до початку зими: господиням розповіли, де і як не можна зберігати картоплю

Також, наш портал повідомляв, українці можуть втратити весь урожай часнику ще до зими: посипте сіллю та закрийте