Диня вважається важчим продуктом для шлунка, ніж, наприклад, кавун. Проте в ній багато вітамінів та корисних для людини речовин. Які негативні наслідки для організму можуть бути від вживання дині, пише u-news.

Фахівці рекомендують з'їдати приблизно 300-350 грам дині на добу. У таких кількостях вона вважається безпечною для організму та навіть корисною. Якщо ж вживати більше, то можуть виникнути проблеми із травленням, діарея, а також стрибки рівня цукру в крові.

Диня, скріншот: YouTube

Дуже рідко, але зустрічається алергія на диню, яка проявляється поруч неприємних симптомів: судомами, висипом, кропив'янкою, свербінням у роті, утрудненим диханням та нудотою. Якщо виявився хоч один симптом – краще не вживати препарат.

Диня, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

У той самий час не можна недооцінювати користь дині для організму. У ній міститься калій та магній, які позитивно впливають на стабілізацію кров'яного тиску та здоров'я кісток. Також диня багата на вітамін С, який допомагає підтримувати імунітет.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фахівці пояснили, чому подрімати в обід – не найкраща ідея: на довголіття можна не розраховувати.

Також наш портал інформував, у боротьбі зі зморшками не потрібно спати в холодильнику: 3 головні правила, яких потрібно починати дотримуватися вже зараз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, плюньте в обличчя тому, хто називає картоплю шкідливою: що буде, якщо є її щодня – від шкіри до кісток.