Дослідники з Ірландського національного університету в Корку заявили, що вживанняпродуктівіз високим вмістом клітковини може зменшити негативний вплив стресу на організм.

Фахівці зазначають, що стрес шкодить як психіці, і тілу. Причому найсильніше страждають мозок та кишечник. Дослідження доводять, що існує зв'язок між кишковими бактеріями та пост-стресовими розладами: депресією, занепокоєнням, синдромом роздратованого кишечника та іншими.

Експерти рекомендують включати до свого раціону зернові культури, бобові і, само собою, овочі.Клітковина, що міститься в них, стимулює вироблення в товстому кишечнику коротколанцюгових жирних кислот (SCFA).

Жирні кислоти здатні знижувати рівень тривожності. Крім того, багаті клітковиною раціон перешкоджає набору зайвої ваги.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Вважається, що корисна їжа дуже дорога, але насправді подібний принцип харчування може суттєво заощадити ваші кошти. Такого висновку дійшли науковці з Австралії.

Експерти заявили, що при повному виключенні фастфуду з раціону можна не тільки добре схуднути, а й заощадити гроші. Вчені запевняють, що головне у питаннях дієти та корисної їжі дотримуватися раціонального принципу.

У випробуванні брали участь мешканці США. З'ясувалося, що споживання горіхів, бобових, риби, овочів, оливкової олії та цільних зерен може суттєво заощадити бюджет, а також допоможе схуднути.

Нагадаємо, що сезон застуд не за горами: фахівці назвали "суперпродукти", які підвищують імунітет.

Раніше ми повідомляли, що до або після сніданку стоматологи розповіли, коли краще чистити зуби.