Ми прокидаємося, солодко потягуємося і починаємо думати про смачний сніданок (крім тих, хто воліє не їсти в цей час доби).

І звичайно дена розум багатьом приходять свіжі соки, круасани або може навіть йогурти. Але чи знали ви, що всі ці продукти не можна їсти на голодний шлунок? І це навіть не повний перелік. Тому щоб не нашкодити нашому ШКТ, пропонуємо разом розібратися, що не можна їсти натще.

Сніданок. Фото: скрін youtube

Дріжджова випічка

Свіжі булочки або пиріжки з дріжджового тіста можуть бути смачним та апетитним вибором, проте вони не є оптимальним рішенням для першого прийому їжі. Дріжджі, що містяться у випічці, можуть дратувати стінки шлунка, викликаючи підвищене газоутворення та здуття живота.

кава

Кава, безумовно, є популярним напоєм для неспання, проте вживання його натщесерце може призвести до небажаних наслідків. Кава стимулює вироблення соляної кислоти, що може спричинити нетравлення, печію, синдром подразненого кишечника і навіть виразку шлунка.

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Кава. Фото: скрін youtube

Ферментовані молочні продукти

Ферментовані молочні продукти, такі як йогурт і кефір, багаті на корисні молочнокислі бактерії, які підтримують здоров'я кишечника. Однак вживання їх на голодний шлунок може бути не найкращою ідеєю. Соляна кислота в ньому може негативно впливати на ці бактерії, зменшуючи їх позитивний вплив на організм.

Фрукти та солодощі

Фрукти, такі як апельсини та банани, містять фруктові кислоти та магній, які можуть негативно впливати на шлунок та серце. Також варто уникати солодких продуктів, таких як цукерки та шоколад, на голодний шлунок, оскільки це може спричинити різкий викид інсуліну та пошкодити підшлункову залозу.

Супермаркет, фрукти: фото Знай.ua

Холодні напої та овочі

Холодні напої, такі як лимонад, та деякі овочі (помідори та огірки) можуть уповільнити процес травлення та викликати подразнення шлунка.

Консерви та копченості

Продукти з високим вмістом солі та консервантів, такі як консерви та копченості, можуть дратувати стінки шлунка та призводити до хвороб ШКТ.

Нагадаємо, що сезон застуд не за горами: фахівці назвали "суперпродукти", які підвищують імунітет.

Раніше ми повідомляли, що до або після сніданку стоматологи розповіли, коли краще чистити зуби.