Більшість з нас так звикли до кави, що уявити життя без цього напою, вже неможливо. Але що буде, якщо повністю відмовитися від кави, як поведеться організм, пише портал novamed.

Натуральна кава, якщо не зловживати, приносить користь організму, зокрема знижує ризик інсульту та інфаркту. Втім, цей напій може надавати і негативний вплив, наприклад, якщо людина страждає від гіпертонії.

Кава. Фото: скрін youtube

Що буде, якщо повністю відмовитись від кави?

У каві багато кофеїну, який впливає на якість сну і може викликати безсоння. Без цього напою сон покращиться, а разом із ним і загальне самопочуття.

Кава – ворог білої усмішки, адже від нього на зубах з'являється наліт. Відмовилися від кави – покращили стан зубів.

Популярні новини зараз

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Відмова від кави може зменшити рівень холестерину. Це стосується еспресо та кави, приготовленої у френч-пресі.

Кава. Фото: скрін youtube

Напій може спровокувати дефіцит магнію в організмі, тому що не дає йому нормально засвоюватися. Через це ночами можуть виникати спазми і судоми в м'язах. Якщо причина у нестачі магнію, то відмова від кави може вирішити проблему.

Кава стимулює нервову систему, через що може зростати тривожність і дратівливість. Якщо помітили це за собою, слід трохи зменшити дозу кави.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можуть знизити ризик онкології: фахівці назвали продукти, на які варто налягати.

Також наш портал інформував, у боротьбі зі зморшками не потрібно спати в холодильнику: 3 головні правила, яких потрібно почати дотримуватися вже зараз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, проблеми із травленням, висип та судоми: експерти попередили про небезпечні властивості дині.