Настала осінь, прийшли дощі, а це означає тільки одне - починається грибний сезон. Це завжди смачно і корисно, але, іноді може бути і небезпечно.
Фахівці розповіли, як не отруїтися дикими грибами. Про це розповіли в офіційному Telegram-каналі Держпродсвоживслужби. Фахівці написали цілу інструкцію, як не потрапити на отруйний гриб.
Для того, щоб не отруїтися грибами, потрібно:
- Відмовитися від вживання диких грибів як від продукту, і вживати ті, які продаються в магазинах;
- Не купувати гриби на стихійних ринках, або у продавців на трасах. Найбезпечніше купувати їх на стаціонарних ринках, де вони проходять відповідний контроль.
Якщо ви все ж вирішили відправитися в ліс за грибами, потрібно пам'ятати про правила. Ніколи в кошик не кладіть гриби, які ви бачите в перший раз. Старі, перестиглі, або ж дуже молоді гриби також не потрібно забирати.
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Під час посухи гриби краще не брати взагалі. У спекотну погоду змінюється обмін речовин в організмі гриба, він втрачає воду, накопичує токсини.
Перед тим як почати підготовку грибів, Найкраще ще раз перевірити їх, щоб переконатися, що страва буде безпечна. Сирі гриби не можна їсти ні в якому разі.
Відібрані гриби потрібно помити, а після відварити кілька разів в солоній воді протягом 30 хвилин.
Готові страви з грибів потрібно зберігати на холоді, однак, не більше доби.
Нагадаємо, які опеньки справжні і як не нарватися на те, що вас отруїть: місця та правила збору від міколога.
Раніше ми повідомляли про найсмачніші мариновані гриби, як свіжі: рецепт прозорого маринаду.