Настала осінь, прийшли дощі, а це означає тільки одне - починається грибний сезон. Це завжди смачно і корисно, але, іноді може бути і небезпечно.

Фахівці розповіли, як не отруїтися дикими грибами. Про це розповіли в офіційному Telegram-каналі Держпродсвоживслужби. Фахівці написали цілу інструкцію, як не потрапити на отруйний гриб.

Опеньки, гриби, фото: Знай.ua

Для того, щоб не отруїтися грибами, потрібно:

  • Відмовитися від вживання диких грибів як від продукту, і вживати ті, які продаються в магазинах;
  • Не купувати гриби на стихійних ринках, або у продавців на трасах. Найбезпечніше купувати їх на стаціонарних ринках, де вони проходять відповідний контроль.

Якщо ви все ж вирішили відправитися в ліс за грибами, потрібно пам'ятати про правила. Ніколи в кошик не кладіть гриби, які ви бачите в перший раз. Старі, перестиглі, або ж дуже молоді гриби також не потрібно забирати.

Популярні новини зараз

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат

Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Показати ще

Під час посухи гриби краще не брати взагалі. У спекотну погоду змінюється обмін речовин в організмі гриба, він втрачає воду, накопичує токсини.

Гриб, скріншот із відео

Перед тим як почати підготовку грибів, Найкраще ще раз перевірити їх, щоб переконатися, що страва буде безпечна. Сирі гриби не можна їсти ні в якому разі.

Відібрані гриби потрібно помити, а після відварити кілька разів в солоній воді протягом 30 хвилин.

Готові страви з грибів потрібно зберігати на холоді, однак, не більше доби.

Інструкція по збору грибів, фото: Держпропоживслужба

Нагадаємо, які опеньки справжні і як не нарватися на те, що вас отруїть: місця та правила збору від міколога.

Раніше ми повідомляли про найсмачніші мариновані гриби, як свіжі: рецепт прозорого маринаду.