Заморожування води дуже допомогло всім українцям у скрутному зимовому сезоні 2022/2023.

Ті, хто це робив, змогли зберегти свої продукти в морозилці, адже при відключенні світла пляшки з льодом віддавали холод, підтримуючи температуру їжі. Але, як з'ясувалося, досвідчені господині та господарі використовують цей метод із заморожуванням води в пляшках ще для дечого і ми вам розповімо цей секрет.

Морозилка. Фото Freepik

Сем Уілланс, експерт із заощаджень на платформі Deal.Town, запропонував кілька розумних лайфхаків для зберігання продуктів та економії грошей. Сьогодні дізнаємося, навіщо у морозилку класти пакети чи пляшки з водою.

Одним із таких лайфхаків є використання пакетів або поліетиленових пляшок із водою у морозильній камері. На перший погляд, це може здатися дивним, але є вагомі аргументи на користь такої практики. Перше, на що звертає увагу Сем Уїлланс, те, що заповнення морозильної камери дозволяє знизити споживання енергії. Морозильна камера працює на принципі охолодження повітря, і коли ви відкриваєте дверцята, тепле повітря починає надходити всередину. Якщо морозильна камера заповнена предметами, такими як пакети з водою, крижані блоки або навіть мішки з льодом, то залишається менше місця для проникнення теплого повітря. Це дозволяє морозильній камері споживати менше енергії.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Пластикові пляшки, скріншот: YouTube

Як ще заощадити гроші

Ще одним способом заощадити гроші під час зберігання продуктів у морозильній камері є їх закупівля оптом. Це може бути дешевше, ніж купівля свіжих продуктів, які можуть швидко псуватися. Заморожені зазвичай мають триваліший термін придатності, що робить їх чудовим варіантом для довгострокового зберігання. Зрештою, Сем Уілланс рекомендує організувати холодильник таким чином, щоб зберегти холодне повітря всередині. Намагаючись запакувати продукти компактно і стежачи за порядком, ви допомагаєте холодному повітрю легше переміщатися, що покращує ефективність роботи холодильника.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що глава "Укренерго" назвав найгірший сценарій цього опалювального сезону - що чекати простим громадянам.

Раніше ми повідомляли, як прибрати жучків з крупи: найдешевший спосіб, який завжди рятує.