Грибники продовжують полювати в лісах, тим більше, що осінь - це найкраща пора для збирання грибів. Одна справа знайти, притягнути додому та почистити, а інша – смачно приготувати.
Якщо ви відчуваєте гіркоту в приготовлених грибочках, це може сигналізувати про те, що їх погано підготували перед жарінням або варінням. До того ж неприємний присмак може з'явитися як у заморожених грибів, так і тільки зібраних.
Якщо ми говоримо безпосередньо про лисички, то їх слід приготувати і піддавати будь-якій термічній обробці в день, коли їх зібрали в лісі. Їх необхідно викласти на друшляк, а потім бланшувати в киплячій підсоленій воді 5-7 хв.
Щоб лисички не гірчили після смаження, господиням рекомендують залити їх молоком, щоб воно повністю покрило гриби і залишити на 2-3 години.
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Коли гриби заморожуєте, їх для початку слід очистити від сміття, ретельно помити і замочити в холодній воді. Вже потім улов можна висушити та розкласти у морозилці у пакетах.
А ось коли вже знадобиться заготівля, гриби слід правильно розморозити, щоб уникнути неприємної гіркоти. Для цього замочіть їх у воді із додаванням 1 ст. л. солі та 2-3 щіпок лимонної кислоти.
Нагадаємо, ні енергії, ні користі: дієтологи перерахували каші, з яких не можна починати день
Раніше ми писали про те, що закриє місячні і навіть зупинить пронос: фітотерапевт нагадав про "золоті" властивості кори дуба
Як повідомляв Знай.ua, врятує не тільки вранці після вечірки: що можна зробити з розсолом від огірків, ви здивуєтеся