Восени "офіційно" відкривається сезон застуди, тож українцям варто бути обережнішими. Медики розповіли про найкращі домашні засоби, які здатні захистити організм від вірусів та бактерій.

Українцям нагадали, що профілактика – дуже важливий етап, який запобігає появі інфекції, тому їм не варто нехтувати.

Коли ви виходите надвір, змащуйте носові пазухи маззю на основі інтерферону. Ця речовина захищає від бактерій, які осідають на слизовій оболонці. Також можна сміливо використовувати ефірні олії - ялиці, полину та лаванди. Лікарі радять наносити пару крапель на хустку та дихати через неї.

бажано надавати перевагу натуральним маслам, tsn.ua

Якщо ви знаходитесь вдома, використовуйте спеціальні аромолампи з додаванням гвоздики, апельсинових або лимонних скоринок. Крім того, їх можна тримати в роті та розжовувати, адже завдяки своїм властивостям вони підтримують імунітет.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

І не забувайте провітрювати житло, проводити вологе прибирання та стежити за харчуванням. У холодну пору року організму необхідні корисні жири та вітаміни. А ще лікарі просять дотримуватися гігієни, адже на руках та одязі живуть віруси та бактерії.

Застуда. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що набагато ефективніше хімічних освіжувачів: простий спосіб позбутися неприємного запаху на кухні

Також портал Знай.ua писав, що хочеться їсти ще більше: дієтологи розповіли, які продукти тільки посилюють голод, а не вгамовують його.

Як повідомляв Знай.ua, розженуть метаболізм: щоденні звички, які стануть помічниками у схудненні.