Пральна машинка може бути причиною неприємного запаху щойно випраного одягу.

Справа в тому, що машинка без правильного догляду може накопичувати у собі цвіль та бруд, що є головною причиною неприємного запаху чистих речей. Тому чистити пральну машинку потрібно регулярно, а за допомогою деяких способів можна мінімізувати виникнення цвілі надовго.

Брудна пральна машина. Фото: Youtube

Першим сигналом, що пральну машинку треба чистити є не типові звуки для техніки: стукіт, різкі звуки під час прання. Ідеально, звісно, щоб машинка проходила чистку кожні 3 місяці.

Однією за найважчих за вирішенням проблем є накип. Він може роз’їдати пральну машинку прямо з середини, а також його можна не помітити. Накип прибирають кислоти. Якщо їх немає, то допоможе відбілювач, який варто налити у відділення для миючого засобу.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Пральна машина. Фото: скрін youtube

Одним з найкращих та дієвіших засобів для пральної машинки можна назвати лимонну кислоту. Вона допоможе позбутися цвілі та неприємного запаху. Якщо поставити на високу температуру, то кислота прибирає не лише легкий наліт, а і справжній загрубілий камінь нальоту. Варто 30 грамів лимонної кислоти налити у відділ для миючого засобу та увімкнути машинку на максимальний режим. Після цього вона буде блищати. Так потрібно повторювати через 3 місяці.

Як очистити пральну машину лимонною. кислотою? https://www.youtube.com/

Від бруду може допомогти доволі бюджетний варіант – оцет, сода та сіль. Для суміші знадобиться дві чашки оцту, склянка води та харчова сіль. Рідину варто залити у відділ для порошку.

Після подібних процедур барабан машинки варто додатково очищувати звичайною водою, щоб відмити залишки засобів. Ці способи допоможуть тримати пральну машинку в чистоті та в догляді, головне проводити такі маніпуляції регулярно.

Нагадаємо, портал Знай інформував, набагато ефективніший за хімічні освіжувачі: простий спосіб позбутися неприємного запаху на кухні

Раніше на порталі Знай повідомлялося, якщо через габарити не поміщаються в машину: як ефективно випрати великі ковдри

Також, наш портал інформував, нове життя для старої сковорідки: як зробити антипригарне покриття в домашніх умовах