У це може бути складно повірити, але картопля - це не тільки їжа, а й універсальний засіб, який можна використовувати для збирання та видалення плям з одягу. Які існують незвичайні лайфгаки із цим овочем, пише портал zhenskiy.

Картопля – гідний аналог деякої побутової хімії, адже за її допомогою можна, наприклад, полірувати столові прилади. Для цього картопля слід відварити в "мундирі" та помістити у воду столові прилади на 20-30 хвилин. Після цього ложки і вилки потрібно помити губкою з миючим засобом і насолоджуватися блиском, який вони знайдуть.

Картопля. Фото: скрін youtube

Також картоплю можна використовувати як засіб для шкіряного взуття. Сирий овоч потрібно нарізати і шматочком натерти черевики або чоботи, почекати 5 хвилин і протерти вологою ганчіркою. Взуття стане чистим і повернеться характерний блиск.

Сліди кави, вина чи крові – дуже складно відіпрати навіть дорогими засобами, але тут на допомогу може прийти картопля. Овочі слід нарізати соломкою і на 30 хвилин залити водою. Після цього скибочки картоплі слід дістати, а воду збовтати та полити нею пляму. Через 30-40 хвилин пляма почне світлішати і його можна буде відіпрати звичним способом.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові"

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Картопля. Фото: скрін youtube

Якщо вдома є картопля, то можна не витрачатися і кошти для миття вікон. В овочах міститься фосфорна кислота, яка славиться своїми очисними властивостями. Працює спосіб елементарно – розрізаємо картоплю навпіл і половинкою натираємо скло, а потім витираємо ганчіркою насухо.

Раніше портал Знай повідомляв, набагато ефективніше хімічних освіжувачів: простий спосіб позбутися неприємного запаху на кухні.

Також наш портал інформував, нове життя для старої сковорідки: як зробити антипригарне покриття в домашніх умовах.

Крім того, ми писали, рисова крупа може спростити прибирання в будинку: унікальні лайфхаки від найдосвідченіших господарок.