Одним із найбрудніших предметів на кухні є обробна дошка, адже це ідеальне живильне середовище для бактерій. При цьому на виробах з мармуру, скла та пластику вони розмножуються швидше, ніж на дерев'яних.
З цієї причини дуже важливо стежити за чистотою і станом дошки, щоб не наражати себе і близьких на небезпеку. Особливо це стосується тих виробів, на яких ви ріжете м'ясо. Так, для чищення дошки є кілька ефективних методів.

Як очистити кухонну дошку. Фото: скрін youtube

Наприклад, із цим завданням чудово впорається звичайна гірчиця. Це натуральний засіб, який ефективно бореться із різними складними забрудненнями.
Використовувати її просто: обробіть поверхню дошки вологою ганчіркою, а потім рівномірно нанесіть шар гірчиці на дошку. Використовуючи губку або м'яку щітку, почніть чистити поверхню дошки. Потім просто змийте залишки гірчиці водою.
Також можна використовувати свіжий лимон. Для методу знадобиться всього одна часточка. Спочатку промийте дошку, а потім протріть поверхню дошки часточкою лимона. Через п'ять хвилин знову промийте дошку водою.

Лимон. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що хочеться їсти ще більше: дієтологи розповіли, які продукти тільки посилюють голод, а не вгамовують його

Як повідомляв Знай.ua, всього 1 хвилина і спатимете без задніх ніг: лікар розповів, як швидко побороти безсоння за допомогою дихання

Також портал Знай.ua писав, що радість рецепторам, мозку - деградація: експерти назвали їжу, що знижує інтелектуальні здібності

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще