Здоров'я зубів полягає не лише у дотриманні правил гігієни. Як виявилося, поширені звички можуть призводити до руйнування емалі та подальшого псування зубів. Від яких звичок краще відмовитися, повідомляє портал pixelinform.

Експерти попереджають, що багато звичок, які є в житті людей, призводять до псування зубів. До таких можна віднести куріння, яке не тільки провокує неприємний запах, а й дратує слизову оболонку, призводить до пародонтиту та інших болячок.

Здоров'я зубів. Фото: скрін youtube

Вразити друзів, відкривши зубами пляшку - також не найкраща витівка, оскільки відбудеться стирання емалі та з'являться тріщини та сколи. З цієї причини не варто гризти ручки.

Проблеми із зубами можуть виникнути і при неправильному чищенні, а також вживанні газованих напоїв – вони витончують емаль.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Прийом у стоматолога. Фото: скрін youtube

Псують зуби також часті перекушування. Проблема полягає в тому, що слини виробляється менше, ніж при повноцінному обіді і в результаті шматочки їжі застрягають між зубами. В результаті бактерії розмножуються інтенсивніше і з'являється наліт, а також розвивається карієс.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, голова болить вранці не через похмілля, а через їжу і скрегіт зубами: справжні причини світанкових мук.

Також наш портал Знай повідомляв, кілька лайфгаків, як підтягнути личко без походів до косметолога: потрібна лише ложка і все.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, втомитеся бігати по лікарях: чому не можна їсти на сніданок йогурти, фрукти та навіть круасани з кавою.