З приходом осені багато хто з нас дістає з гардеробу шкіряні куртки, проте згодом такий верхній одяг втрачає вигляд, а також може вбирати різні запахи, неприємні в тому числі.

На щастя, бігти в хімчистку у такому разі не обов'язково, все можна виправити в домашніх умовах. Так, щоб почистити шкіряну куртку, спочатку погляньте на бірку. Там мають бути вказані рекомендації щодо догляду за одягом.

Шкіряна куртка, фото unmomento

Якщо бірки немає, треба прати вручну, оскільки машинка може зіпсувати шкіру. Налийте в миску теплу воду та засіб для чищення виробів зі шкіри або звичайне господарське мило. Прайте руками і легко обробіть щіткою. Сушити куртку на сонці або сушильній машині точно не можна, це потрібно враховувати.

Якщо помітили на куртці плями, використовуйте лимонний сік. Змішайте його з мильною водою та обробіть забруднену область, використовуючи м'яку губку.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Шкіряна куртка, скріншот

А ось позбутися неприємного запаху можна за допомогою свіжого повітря та парфуму. Вивісьте куртку на відкритий простір, краще на добу, але уникайте сонця. Навіщо розпорошіть улюблені парфуми.

Українці восени, фото gamerwall

Раніше ми писали про те, що сезон застуди стартував: лікарі підказали, як захистити організм за допомогою домашніх засобів.

Як повідомляв Знай.ua, нове життя для старої сковорідки: як зробити антипригарне покриття в домашніх умовах

Також портал Знай.ua писав, що хочеться їсти ще більше: дієтологи розповіли, які продукти тільки посилюють голод, а не вгамовують його.