Немає нічого смачнішого за перший ковток ранкової кави. Єдина проблема в тому, що ви, можливо, пили його неправильно протягом багатьох років.

Хоча ми всі вдається до міцного напою, щоб прокинутися вранці, експерт стверджує, що нам не слід пити його насамперед. І хоча це може спантеличити багатьох людей, схоже, на це є вагома причина.

Кава "американо", скріншот: YouTube

Тепер, коли сонце встає пізніше, то й ранок у нас темний і тому багато хто з нас відчує падіння рівня енергії. Але спроба випити ранкову каву протягом перших півгодини після пробудження може не стати відповіддю на ваші молитви.

Експерти Happy Beds стверджують, що людям слід утримуватись від кави протягом першої години після пробудження. Рекс Ісап, експерт зі сну та генеральний директор Happy Beds, сказав:

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

"Коли справа доходить до ідеального часу для того, щоб випити першу каву, ми, можливо, схильні тягнутися за кавником, як тільки прокидаємося. Однак в ідеалі краще почекати годину після пробудження, щоб по-справжньому скористатися її перевагами. Коли ми прокидаємося, наш рівень кортизолу досягає свого піку. Кортизол, часто пов'язаний зі стресом, підвищує рівень вашої пильності. Таким чином, вживання кофеїну, коли ваш рівень кортизолу вже високий, може стати на заваді цьому або навіть допомогти набути толерантності до кофеїну".

Кава, фото: Знай.ua

Рекс продовжив: "Протягом дня ваш мозок виробляє хімічну речовину під назвою аденозин. По суті, він сприяє засинанню, оскільки ви довше не спите - воно накопичується і допомагає вам відчувати сонливість. Але кофеїн блокує аденозинові рецептори, які підтримують вашу пильність і сприяють неспанню. .. Якщо у вас колись були проблеми зі сном після вживання кави протягом дня, можливо, саме тому”.

Зазвичай кава є найпопулярнішим енергетичним напоєм для більшості людей вранці, будь то холодна або гаряча. Але, як вже згадувалося раніше, вживання його в певний час може вплинути на ваш сон. З цієї причини експерти Happy Beds назвали три найкращі альтернативи, на які ви можете замінити каву, щоб покращити сон. Для цього краще підійде матчу, латте з куркумою чи цикорієм.

Гарбузовий латте, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що до стоматолога не набігаєтеся: експерти назвали популярні звички, які руйнують зуби.

Раніше ми повідомляли, що навіщо обливати ковбасу окропом - цей лайфхак полегшить вас життя.