Для кожної сім'ї духовка на кухні - це буквально головна святиня, де готуються практично всі головні страви. Однак час не шкодує нікого, і ніщо – духовка може стати жертвою жиру та інших липких забруднень.

Один із українських блогерів, який часто ділиться у соціальних мережах свіжими лайфхаками, розповів, як ефективно очистити духовку за допомогою лимонної кислоти.

Очищення духовки, скріншот: YouTube

Дуже забруднену духовку можна очистити за допомогою лимонної кислоти, і ось як це зробити:

Підготуйте суміш: змішайте 1-2 столових ложки лимонної кислоти з водою, щоб створити пасту з консистенцією жирної сметани.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Для ФОП вступили у дію нові правила

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Нанесіть пасту: нанесіть пасту з лимонної кислоти рівномірно на стіни, дно та інші забруднені поверхні усередині духовки. Зверніть особливу увагу на місця із застарілим жиром.

Очищення духовки, скріншот: YouTube

Дайте час на дію: дозвольте пасті з лимонної кислоти діяти протягом кількох годин або навіть на ніч. Це дозволить їй розм'якшити та розчинити застарілий жир та бруд.

Протріть бруд: використовуйте м'яку ганчірку або губку, щоб протерти забруднені поверхні всередині духовки. Застряглий жир повинен видалятися легко.

Промийте водою: нарешті, промийте духовку чистою вологою ганчіркою або губкою, щоб видалити залишки лимонної кислоти та забруднень.

Очищення духовки, скріншот: YouTube

Крім лимонної кислоти, існує кілька способів очистити духовку без покупних засобів:

Сода та оцет

Змішайте соду з водою, щоб одержати пасту. Нанесіть пасту на забруднені ділянки духовки та залиште на кілька годин. Потім обприсніть поверхні оцтом і обережно протріть бруд і соду губкою або ганчіркою.

Використовуйте пару для розм'якшення бруду

Нагрійте духовку до 100 градусів за Цельсієм. Потім вимкніть її і покладіть усередину миску з окропом або гарячою водою. Дайте пару годин для того, щоб пара розм'якшила застарілий бруд і жир.

Нагадаємо, підготовка саду до холодів: які рослини потрібно обов'язково вкривати на зиму.

Раніше повідомлялося, що ні в якому разі не використовуйте ці дрова для опалення: українців підготували до холодної зими 2023/24.

Також, якщо ви робите це в саду восени, то наступного року будете без урожаю: 4 найчастіші помилки.