Аналітики прогнозують цього року складну зиму, через можливі атаки росіян на нашу енергосистему, тому українцям необхідно зробити все можливе, щоб пережити її максимально в теплі та комфорті. Потрібно постаратися, щоб утеплити ваше житло по максимуму.

Затишок будинку, джерело bigfoto

Для цього металопластикові вікна важливо перевести з "літнього" режиму на "зимовий". Це робиться для того, щоб усунути протяги у вашому домі в холодну погоду.

Один із способів регулювання пластикових вікон для переходу в зимовий режим – використання спеціальних ексцентриків, розташованих на бічній стулці вікна.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Показати ще

Регулировка окон на зиму. Фото скриншот Youtube

Якщо на ексцентриках є отвори для ручного інструменту, такого як шестигранний ключ, викрутка або зірочка, або вони мають овальну форму, вікно можна налаштувати на зимовий режим.

Якщо ви вирішите самостійно перевести вікна у зимовий режим, майте на увазі, що неправильне налаштування фурнітури може призвести до її поломки.

Налаштування вікон на зиму. Фото знімок екрана Youtube

Тому щоб уникнути додаткових витрати, краще звернутися до спеціалістів.

Якщо ви все ж таки хочете зробити це самостійно, важливо дотримуйтись інструкцій:

1. Знайдіть усі ексцентрики на стулці вікна.

2. Поверніть ексцентрику. Використовуючи відповідний інструмент, обертайте кожен ексцентрик за годинниковою стрілкою або злегка потягуйте на себе, щоб досягти максимального положення.

Налаштування вікон на зиму. Фото знімок екрана Youtube

3. Перевірте результат. У зимовому режимі стулка вікна має щільно притискатися до рами. Якщо ручка почала вимагати більше зусиль для повороту, то налаштування виконано правильно.

Після закінчення періоду холодів або опалювального сезону рекомендується повернути фурнітуру вікна у вихідне положення.

Регулировка окон на зиму. Фото скриншот Youtube

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, терміново покладіть пляшки з водою в морозилку та отримайте менший рахунок за комуналку: як це працює.

Також наш портал інформував, зима близько: як випрати пуховик, щоб наповнювач залишився на місці та не було розлучень на тканині.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що готуємося до зими: як виявити та позбутися протягів, особливо напружуватися не доведеться