Срібні прикраси дуже швидко стають тьмяними та втрачають блиск після активного носіння. Так відбувається завжди, і часто люди звертаються до майстерень, щоб очистити своє срібло.

Але можна впоратися з проблемою засобами, які є в кожного. Існує декілька дієвих способів, як зробити свої повернути прикрасам блиск та сяйво.

Суміш води та солі

Сіль та вода можуть ефективно очистити срібло від бруду. Для цього змішайте пів склянки води зі столовою ложкою солі. У цьому розчині намочіть тканину та витирайте прикраси. Щоб видалити плями, які в’їлися, потрібно взяти зубну щітку для очищення.

Сіль. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Фольга та сіль

Сіль та фольга зможуть стати помічниками в очищенні срібла. Такий тандем пов'язаний з хімічною реакцією фольги та солі. Потрібно взяти ємність, настелити туди фольги, покласти прикраси, насипати туди солі та залити окропом. Це все варто залишити на 15 хвилин, а потім просто дістати та протерти м’якою тканиною.

Зубна паста

Зубна паста також підходить для очищення срібних предметів. Для цього лише краще брати звичайну пасту, в складі якої немає барвників. Для очищення можна використовувати тканину, або зубну щітку.

Зубна паста, скріншот з відео

Яєчний жовток

Жовток допоможе впоратися з потемнілими прикрасами. Для цього потрібно змочити ватний диск в сирому яєчному жовтку та ретельно нанести на прикрасу. Нанесену суміш залиште до повного висихання, після чого промийте під проточною водою і витріть насухо.

Ці поради допоможуть прибрати бруд та плями зі срібних виробів за допомогою підручних засобів, які завжди є вдома.

Нагадаємо, портал Знай інформував, шерстяний апокаліпсис скасовується: як врятуватися в період линяння кота, кілька ефективних порад

Раніше на порталі Знай повідомлялося, регулярно купуємо їх для себе та рідних: експерти попередили про найнебезпечніші продукти з супермаркету

Також наш портал інформував, як зберегти колір одягу під час прання: просто додайте ці інгредієнти з кухні