Осінь - важливий період для дачників, квітникарів та городників. В час, коли всі важливі городні справи зроблені, необхідно подбати й про наступний сезон.

Осінню обробку землі найкраще починати відразу після збору урожаю, або одночасно з ним. Не варто відкладати це через те, що на залишках рослин розмножуються спори хвороб, які будуть заражати ґрунт. Тому спочатку приберіть з грядок траву, бур'яни, бадилля, зелені та гнилі плоди.

Город восени, скріншот: YouTube

На наступному етапі потрібно розпушити землю на глибину 3-4 сантиметри. Найкраще це зробити до настання стійких холодів.

Восени важливо перекопати грядки, бо це допоможе позбутися хвороб ґрунту та зменшить кількість однорічного бур'яну. Перекопувати необхідно на глибину 15-20 сантиметрів, перевертаючи грудки. Таким чином насіння рослин, яке було зверху буде менше проростати наступного року.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Робота на городі, кадр з відео

Для вирощування овочів, необхідно вчасно вносити добрива, а осінній час для цього підійде ідеально. Можна закласти один два шари в ґрунт гній або компост, але важливо щоб органічні добрива були вистояні. Якщо внести поживні речовини восени, то до весни вони вже стануть доступними для рослин. В глинистому ґрунті органічні сполуки допомагають з дренажем, а піщаному - в затримці води.

За допомогою цих простих порад ви зможете підготуватися до нового сезону вже зараз.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, навіщо досвідчені городники поливають малину перед холодами: секрети осіннього догляду, які гарантують урожай

Раніше портал Знай інформував, пошкоджений гарбуз все одно пролежить довго: як правильно зберігати продукт, щоб їсти до наступного літа

Також наш портал повідомляв, обов'язково закопайте квіти чорнобривців в землю: навіщо це робити і як вплине на город