Багато наших читачів можуть зіткнутися з проблемою брудних слідів після віддирання скотчу з вікон. Однак це може бути ще й дзеркало, не тільки весь балкон, так що важливо знати, як позбутися липких слідів.

Один із українських блогерів, який часто ділиться свіжими лайфхаками, розповів кілька дуже ефективних способів, які допоможуть упоратися із проблемою та зберегти скляні поверхні чистими.

Очищення скла від скотчу, скрін: YouTube

Теплий потік повітря

Вам знадобиться фен, ганчірка та трохи терпіння. Тримайте фен на відстані приблизно 18 см від слідів скотчу та увімкніть його на низький або середній рівень нагрівання. Повільно рухайте приладом по залишках стрічки вперед-назад.

Коли клей розігріється, він стане м'якшим, і його буде легше відклеїти. Використовуйте тканину, щоб обережно витерти всі рештки. Після видалення стрічки протріть скло засобом для миття вікон або сумішшю води та оцту.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Очищення скла від скотчу, скрін: YouTube

Медичний спирт

Візьміть медичний спирт, ганчірку та трохи крему для рук. Змочіть ганчірку або ватяний диск медичним спиртом. Протріть поверхню із залишками скотчу тканиною, змоченою спиртом. Злегка натискайте, але будьте обережні, щоб не подряпати скло. Залишки скотчу повинні почати відходити. Як тільки клей зникне, протріть скло засобом миття скла.

Очищення скла від скотчу, скрін: YouTube

Рослинна олія

Вам знадобиться трохи олії, ганчірка та легкі дотики. Нанесіть невелику кількість олії на ганчірку. Акуратно потріть цією просоченою тканиною залишки стрічки. Вона допоможе розщепити клей. Після того як забруднення зникне, вимийте скло водою з милом, щоб позбутися слідів олії.

Мильна вода та лезо бритви

Вам знадобиться лезо бритви, посудина з мильною водою та ганчірка.
Занурити лезо бритви в мильну воду, щоб змастити його. Обережно проведіть по залишках стрічки під невеликим кутом, щоб не подряпати скло. Потім протріть скло ганчіркою.

Комерційний засіб для зняття клею

Якщо наведені вище способи не спрацювали або ви віддаєте перевагу спеціальним засобам, скористайтеся промисловою сумішшю для видалення клею. Уважно дотримуйтесь інструкцій виробника, щоб безпечно та ефективно видалити залишки скотчу зі скляних поверхонь.

Нагадаємо, щоб не замерзнути і не спітніти: як слід одягатися в холодну погоду – золоті правила.

Раніше повідомлялося, пошкоджений гарбуз все одно пролежить довго: як правильно зберігати продукт, щоб їсти до наступного літа.

Також, копаємо пісок, а після - збираємо тирсу: модні способи зберігання кабачків, гарбуза та моркви.