Українці за умов війни готуються до особливо складної зими. Особливо це стало зрозумілим після масштабних атак росіян на об'єкти критичної інфраструктури минулого року.

У багатьох регіонах розуміють, що потрібно готуватися до віялових відключень електроенергії. Крім того, не зайвим намагатиметься економити її, щоб не перевантажувати мережі. Сайт theLime поділився простими порадами, як використовувати менше електроенергії під час прання у пральній машинці.

5 кращих пральних машин

Поради, які допоможуть зменшити витрати електрики під час прання

1. Вибір пральної машини

Пам'ятайте, що більше електроенергії витрачають пральні машини класів А++, А+, А, і т.д. Якщо ви найближчим часом маєте намір придбати нову, краще вибирайте автомат класу А+++. У той же час майже на всіх сучасних агрегатах є режим "Економного прання" або "Екостирування". Так вони витрачатимуть мінімум електрики та води.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

2. Кількість білизни

Також слід намагатися максимально завантажити бак пральної машинки. Забудьте про те, щоб прати за один раз невелику кількість речей. Адже пристрій витрачає однакову кількість ресурсів і в тому, і в тому випадку.

5 кращих пральних машин

3. Оптимальна кількість порошку

Слід врахувати, що чим більше порошку чи рідкого миючого засобу, то більше піни. І відповідно, у такому разі пральна машина частіше зливатиме воду і набиратиме нову.

4. Відмова від додаткових функцій

Для збереження електроенергії відмовтеся від таких функцій, як "Попереднє замочування", "Сушіння" та "Відкладений старт". Крім того, можна замочити білизну в тазику, а висушити – на балконі чи на відкритому повітрі.

5. Невисокі температури

Бажано вибирати режими, за яких пральна машинка розігріває воду максимум до 30-40°С. Адже при температурі 60°С апарат витрачає приблизно в 4 рази більше електроенергії, ніж при 30°С.

5 кращих пральних машин

Нагадаємо про масло, фен, бритва та багато інших способів, які допоможуть очистити скло від скотчу: блищатиме.

Раніше ми повідомляли, що готуємось до холодів: як правильно відрегулювати вікна на зимовий режим?