Яйця є у раціоні практично кожного українця. Однак мало хто знає, скільки їх можна зберігати і що зробити, щоб продовжити життя продукту.

Найкраще для зберігання яєць використовувати холодильник, вони можуть пролежати 60 днів при температурі від 0 до +8°C, при цьому не варто залишати їх на дверцятах. При відкритті холодильника відбуваються перепади температури, які сприяють псуванню. Найкраще - це полиця для овочів, але щоб яйця з ними не стикалися.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Також господаркам рекомендують зберігати яйця гострою частиною вниз, щоб жовток не контактував з повітряною капсулою всередині яйця, а також не мити перед зберіганням.

Є кілька лайфхаків, які допоможуть продовжити свіжість яєць. Перший полягає у використанні саліцилової кислоти. Робимо розчин: до 1 л води додати 2 ст. л. кислоти. Помістити в розчин яйця і залишити на 30 хвилин, після обсушити і скласти в темне місце на зберігання. Завдяки цьому вони можуть бути 10 днів свіжими без холодильника.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Соняшникова олія. Фото: скрін youtube

Ще є спосіб з олією, яким користувалися наші бабусі та дідусі. Перед зберіганням кожну шкаралупу протирали звичайною олією. Плівка створює захисний бер'єр. Однак перед цим варто помити яйця, щоб знищити бактерії.

Нагадаємо, підготовка ґрунту до наступного сезону: що потрібно зробити вже зараз

Раніше ми писали про те, що "Вау" ефект помітять усі оточуючі: навіщо протирати шкіру обличчя звичайним льодом

Як повідомляв Знай.ua, срібло стане як нове: як почистити прикраси в домашніх умовах