З початком холодів хочеться якнайшвидше утеплитися і зовсім не відчиняти вікна, проте це велика помилка. Регулярне провітрювання позитивно впливає на здоров'я нервової системи, самопочуття та працездатність.

Щоб не застудитися, необхідно уникати протягів, але водночас потрібно провітрювати. Ефективно змінювати повітря всередині кімнати кілька разів на день, і так потрібно робити цілий рік. Українцям розповіли, як це робити у холодний період.

Холодна погода. Фото Freepik

Взимку варто використовувати просту техніку 5 на 5, яка впустить у житло свіже повітря і при цьому не охолодить приміщення повністю, без ризику захворіти. Вікна слід відкрити на 5 хвилин, а потім щільно закрити. Для достатньої кількості свіжого повітря таку процедуру потрібно повторити 5 разів на день - по 5 хвилин.

Така ж техніка є на 3 та 5 – провітрюйте вранці після пробудження, другий після повернення з роботи та третій перед сном. Всі рази по п'ять хвилин.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Провітрювання квартири. Фото: скрін youtube

Крім того, не забувайте про вологість, інакше в приміщенні почнуть розмножуватися пилові кліщі, пліснява та грибки. При вологості нижче 40% варто подбати про додаткове зволоження повітря, оскільки це підвищує ризик застуд, а також знижується зволоження слизових оболонок очей та носа.

Нагадаємо, блекаути не за горами: як зігрітися вдома, якщо вимкнули опалення

Раніше ми писали про те, що нос, пальці та ніжки будуть у теплі: як зробити суху грілку з домашніх матеріалів

Як повідомляв Знай.ua, будуть як нові: корисні способи як відмити білу підошву взуття.