Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Світові показники кажуть, що в економіці дуже поганий прогноз у Китаю. Щоб ви зрозуміли, якщо до цього мільярди грошей вкладали у Китай, то сьогодні можемо сказати, що це на нулі. Тобто нуль. Ніхто не хоче вкладати більше грошей у Китай», - повідомляє Георгій Біркадзе.

З іншого боку, додає експерт, Китай отримує дешеві енергоресурси з росії, що і допомагає йому якимось чином дихати спокійно. На його думку, якщо Китай не розпочне війну з Тайванем і не переведе свою економіку на воєнні рейки, то буде дуже погана динаміка, ріст економіки буде або нульовий, або мінусовий.

А щодо зустрічі путіна і Сі Цзіньпіна, міркує експерт, то, ймовірно, тут йшлося про те, аби вигідно домовитися і отримувати енергоресурси з росії ще дешевше. За його словами, зараз Сі Цзіньпін рятує себе, а відносини Китаю і росії – це відносини сюзерена і васала.

«І поки Китай буде так триматися, але будуть готуватися обов’язково до якихось подій. Я впевнений, якщо буде відбуватися зустріч між Байденом і Сі Цзіньпіном, то дуже багато речей би вирішили», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Туров розповів, як пройде наземна операція Ізраїлю у Секторі Гази.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, коли Україна отримає заморожені російські активи.