Улюблене свиняче сало є смачним, корисним та поживним продуктом. Однак не завжди є можливість купувати його лише у перевірених фермерів чи продавців.

Українцям зазначили кілька ознак, за допомогою яких можна розпізнати свіжість сала. Його однозначно найкраще купувати саме на ринку. Адже там можна пройтися між прилавками, вибрати найкраще та смачне, а також скуштувати шматочок.

Ціни на сало, скріншот з відео

Основні правила вибору якісного сала:

  1. Для посолу краще підійде сало зі спинною та бічною частиною туші товщиною не менше 2,5 см, яке називається шпиком. Товщину шкірки враховувати не слід.
  2. Цілком непридатне для посолу сало з черевної частини туші, а також сало, взяте вздовж хребта. Адже саме там проходить тонка жилиста плівка, і сало тут досить жорстке.
  3. Зверніть увагу, що колір сала має бути білим або ніжно-рожевим, а не жовтим або сіруватим. Останнє характерне для сала від старої тварини.
  4. Звертай увагу на шкірку! Бажано, щоб вона була осмолена за допомогою соломи. Однак, у будь-якому випадку, пам'ятайте, що тонка шкірка жовтуватого або рожевого відтінку - знак, що сало вийде м'яким і смачним. У той же час товста шкірка говорить про те, що сало буде твердим, а шкірка коричневого кольору - це сало для посолу занадто старе.

Сало, фото з вільних джерел

Нагадаємо, як продовжити свіжість яєць за допомогою олії: спосіб, яким користувалися наші бабусі.

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Раніше ми повідомляли, що тільки цей рецепт визнає чоловік: сало у розсолі, яке завжди прикрасить ваш стіл.