Дослідники Нотингемського університету провели опитування, за участю благодійних організацій, провели опитування про поінформованість дорослих щодо симптомів раку.

Усього їх налічується 42, проте лише одна з десяти осіб знає хоча б 2-3 ознаки... дані опубліковані вЖурнали BMJ. Опитали лише 1000 осіб, старших 18 років. У 33% із них у сім'ї є діти до 15 років. В основному вони були поінформовані про шишки та набряки в області тазу, грудей та яєчок. Крім того, опитані знали про необхідність у проведенні дослідження, якщо спостерігаються судоми, кров у сечі та калі, безперервне блювання.

Лікарня, скріншот: Youtube

43% із 1000 осіб упевнені в тому, що якщо дитина втратила вагу або в неї змінилися родимки, то це привід негайно звернутися до лікаря. І лише 1 з 10 чоловік знає, що затримка розвитку у малюків до 2 років, повільний рот, раніше чи пізніше статеве дозрівання - це одні з найсерйозніших симптомів.

Повідомляється, що з усього списку симптомів у дитини найчастіше спостерігається 5-8 ознак, які вказують на ризик виникнення раку. Крім вище названих негативних якостей, варто знати про постійні головний біль, втому, втрату апетиту. Це одні з найпоширеніших.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Показати ще

Дитина в лікарні

Також спостерігаються гематоми, висипання, надмірна кровотеча, судоми, запор, діарея, набряк кісток або суглобів, проблеми зі зором, опухлі залози, задишка, труднощі з ковтанням, множинні інфекції, блідість шкіри, втрата слуху, повільний ріст, постійно біль у вусі так далі.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, забудьте про "бабусині рецепти": які методи самолікування не можна використовувати

Як повідомляв "Знай.uа", як отримати безкоштовну медичну допомогу: що потрібно знати

Знай.ua писав, програма "Доступні ліки": хто і як може отримати препарати безкоштовно або з невеликою доплатою