Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

Як розповідає експерт, є німецька статистика щодо біженців, яка базується на даних LAB, організації в кожній федеральній землі, яка відповідає за реєстрацію осіб, що звертаються за тим чи іншим видом захисту, тобто це може бути притулок чи захист. Тому, констатує він, є чіткі дані щодо Німеччини, що з липня там перебуває понад 1 мільйон 135 тисяч українців, а це більше, ніж у Польщі.

«Скільки процес може тривати за часом? Оскільки в українців зелене світло, це біженці від війни, воно може за часом залежно від наповнення федеральної землі тривати по-різному: від 2 тижнів до кількох місяців до моменту отримання документа на право тимчасового проживання на території Німеччини. Фактично це тимчасова посвідка на проживання, ПТП з усіма правами громадянина Німеччини за винятком права вибирати роботи в державних установах і з правом на роботу відразу з моменту отримання. Іди та працюй», - розповідає Олександр Вербицький.

Тобто, констатує гість програми, після закінчення цього терміну, припустимо, від 2-3 тижнів до кількох місяців, на руках у вас документ, або вклейка в паспорт, або пластикова карта, посвідка на проживання до визначеного Європарламентом терміну або на рівні держави. А далі, додає він, ти можеш, відкривши банківський рахунок, отримавши платника податків, іти спокійно.

«Причому знання мови не є обов'язковим, достатньо знати англійську для того, щоб сьогодні працевлаштуватися. А в Німеччині, тим паче, існує таке поняття, як комунікативна німецька. Що це таке? Це мова, коли людина може підтримувати якусь комунікацію на суміші двох мов, припустимо, частково англійська, частково німецька, частково на руках», - зазначає Олександр Вербицький.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вайсберг розповів, що спочатку під час Майдану 2014 року йому було соромно думати про фарби, він прийшов туди насамперед як людина та громадянин.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, чому кремль зацікавлений у президентських виборах в Україні.