Перед господинями не раз поставало завдання – відмити посуд від засохлого тіста. За своєю структурою воно липке і часто можна зіпсувати не одну губку під час миття.

Коли тісто засихає, здається, що його не може відмити ні один засіб. Але є лайфхак, який допоможе швидко впоратися з подібним забрудненням не лише на посуді, а й на одязі.

Тісто. Фото: скрін youtube

Лайфхак з використанням води

Один з найпростіших способів – просто залити теплою водою та дати йому постояти. Під впливом теплої рідини, тісто швидко відстане від стінок посудини та його можна буде легко змити звичайною губкою. Але мити найкраще вінчиком, а вже потім застосувати губку. Або ж замість вінчика можна зібрати тісто зі стінок силіконовою лопаткою. Вона досить гнучка і здатна прибрати залишки тіста зі стінок посуду.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Найкраще залишити посуд у теплій воді на півгодини, тоді воно краще відлипне від поверхні. Але все залежить від ступені затвердіння тіста.

Дріжджове тісто, кадр з відео

А якщо тісто потрапило на одяг, то використати варто не гарячу, а холодну воду. Одяг на півгодини замочіть у холодній воді а потім просто прибрати залишки тіста за допомогою ганчірки.

Тож не так страшне засохле тісто, адже для відмивання від посудини не потрібно ніяких агресивних засобів. Краще використовувати просто воду, а через деякий час вона швидко прибере тісто з поверхні будь-якого посуду.

Нагадаємо, портал Знай інформував, як продовжити свіжість яєць за допомогою олії: спосіб, яким користувалися наші бабусі

Раніше на порталі Знай повідомлялося, як провітрювати житло в опалювальний сезон: щоб не замерзнути та бути здоровим

Також, наш портал інформував, не соромно вам не вміти користуватися пралкою: 5 правил, які багато хто порушує і переплачує за світло