Щойно за вікном починає холоднішати, українці дістають свій зимовий гардероб чи купують нові речі, щоб як слід утеплитися. Однак іноді нас може чекати неприємність у вигляді брудного хутра на пуховику, або ж він може забруднитись під час носіння.

З хутра бажано хоча б усунути шар пилу, який накопичився там за час, поки куртку не носили, але це теж потрібно робити правильно. Для цього є простий, але дуже ефективний спосіб.

Прання пуховика, фото chisto-uyutno

Завдяки цьому способу хутро буде свіжим і м'яким, як тільки після покупки. Для початку розстеліть під одягом бавовняну тканину та змочіть її водою. Верхній одяг слід добре, але обережно збити, а якщо хутро сплуталося або звалялося - спочатку розпиліть на нього воду і розправте. Після цього етапу річ має висохнути природним шляхом.

За наявності жовтих плям на світлому матеріалі змішайте для початку в склянці з теплою водою столову ложку перекису водню. Цим розчином потрібно обробити хутро і дати висохнути, а потім обережно розчесати. Цей спосіб допоможе вибілити плями.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Зимовий одяг, фото Getty Images

Якщо на одязі короткий ворс, його потрібно протирати проти вовни, а ось у випадку з довгим питанням - по зростанню. Головне правило – дайте виробу добре висохнути.

Нагадаємо, як повернути білим речам їх початковий вигляд і забути про плями: простий спосіб з домашніх інгредієнтів

Раніше ми писали про те, що якщо турбують темні кола під очима: кілька способів позбутися їх

Як повідомляв Знай.ua, відмовтеся, поки не пізно: стало відомо про небезпеку вершкового масла