Українцям дали корисні поради щодо придбання свічок на випадок, якщо відключають електроенергію внаслідок масованих атак росіян на об'єкти енергетичної структури України.

Про те, які свічки краще придбати за відключення електроенергії, розповіли у новому посту на Фейсбуці-сторінці Центру стратегічних комунікацій.

Свічка. Фото: скрін youtube

"Через перебої з електропостачанням українцям радять запастися свічками. Пояснюємо, на які з них краще звернути увагу", - йдеться у повідомленні Центру. Центр стратегічних комунікацій

Які свічки краще придбати при відключенні електроенергії

1. З бджолиного воску. Такі свічки найбільш екологічні, безпечні і без різкого запаху, при горінні не залишають кіптяви. Час горіння залежить від розміру, але найменші з магазину горять до години.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

2. З рослинного воску (стеаринові). Такий вид свічок виділяє концентрований аромат, тому їх краще запалювати у великих приміщеннях. Найменші горять до 45 хвилин.

Українці без світла, NurPhoto

3. Парафінові. Чим більше у складі свічки погано очищеного парафіну, тим більше буде кіптяви. Зловживати парафіновими свічками, спалюючи їх одну за одною, не варто. Краще робити невеликі перерви та провітрювати приміщення. Час горіння приблизно півгодини.

4. Гелеві. Врахуйте, що вони мають декоративний наповнювач. При згорянні тканина та пластмаса можуть виділяти неприємний запах, до того ж вони легко спалахують. Тому не рекомендується купувати гелеві свічки з камінням, яке не займеться. У середньому такі свічки горять 4:00.

Терміново зробіть це, поки не відключили опалення: простий варіант спиртового обігрівача своїми руками.

Раніше ми повідомляли про обстріли, відключення світла та опалення: українцям сказали, як дешево та швидко утеплити будинок.