Під час вимкнення світла насоси зупиняються і подача води до будинків припиняється. У такому разі знадобляться поради щодо економного споживання води, якщо її вдалося припасти. Про це пише elegantwoman.

Блекаути цієї зими дуже ймовірні, адже російські окупанти не відмовилися від мети залишити українців без світла, води, газу та інших зручностей. У зв'язку з цим краще запасатись лайфгаками, які допоможуть пережити тяжкий період.

Склянка води. Фото: скрін youtube

Перед можливими блекаутами краще запастися водою - як технічною, так і питною. Щоб запасів вистачило, потрібно дотримуватись простих, але ефективних рекомендацій.

Потрібно спланувати раціональне застосування – технічну воду не варто виливати у раковину. Її можна залити в бачок унітаза та використовувати для змивання.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Вода. Фото: скрін youtube

Овочі та фрукти слід мити в одній мисці, а воду можна використовувати, наприклад, для поливу домашніх квітів. Електрокулер стане порятунком під час миття рук або посуду - він дозовано подає воду і зменшує її витрату.

Що стосується їжі, то віддати перевагу краще каші, а не вареній картоплі, де треба зливати воду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, подбайте про це сьогодні, щоб потім не замерзнути без опалення: 5 варіантів обігріву на випадок блекауту.

Також наш портал інформував, лайфгаки на випадок блекауту: прості способи висушити промокле взуття, коли немає світла та опалення.

Крім того, ми писали, українцям розкрили секрети ощадливого опалення будинку дровами: кілька корисних лайфгаків.