Гречка - крупа, яка подобається практично кожному - вона є ультракорисною, особливо для тих, хто займається спортом.
Це так званий "український супер-фуд". Однак потрібно вміти отримувати з неї максимум користі. А це вийде, якщо правильно поєднувати гречку з іншими продуктами, про що розповіла дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.
"Грецька крупа не містить усіх незамінних амінокислот. Рослинні білки засвоюються гірше за білки м'яса, риби, птиці, яєць, молочних продуктів», - заявляє дієтолог.
Тваринний білок засвоюється на 95-96%, тоді як рослинний лише на 70 відсотків. Тому варто додавати яйця, рибу, м'ясо птиці, сир. Можна подавати гречку з овочами через концентрацію харчових волокон (природного сорбенту, мінералів, вітамінів). А ще на процесі приготування правильно розраховуйте кількість води, бо вона вбирає всі корисні речовини крупи. На одну склянку гречки потрібно 2,5 склянки води.
Термінове оновлення для "Резерв+": що треба негайно зробити
Гороскоп на літо-2025 для всіх знаків Зодіаку: Рибам не реагувати на колишніх, а Водоліям можна втекти
Штурмовики і піхота? Куди будуть мобілізувати після 50 років
Пенсіонерів чекає підвищення виплат: коли надійде більше грошей
"З гречаної крупи готують не тільки каші. Гречане борошно використовують у випічці, щоб замінити пшеничне борошно. У гречці немає глютена - це оптимальний варіант для людей, які страждають на його непереносимість", - пояснює експерт.
Нагадаємо, питна дієта, яка позбавить вас від 4-10 кг всього за тиждень: як правильно почати, щоб не нашкодити собі
Як повідомляв "Знай.uа", навіть шкірку з'їсте за щастя: як засолити сало, щоб не залишилося навіть шматочка
Знай.uа писав, несподівано корисний напій: досвідчені господині поділилися незвичайними побутовими лайфхаками з пивом