Гречка - крупа, яка подобається практично кожному - вона є ультракорисною, особливо для тих, хто займається спортом.

Це так званий "український супер-фуд". Однак потрібно вміти отримувати з неї максимум користі. А це вийде, якщо правильно поєднувати гречку з іншими продуктами, про що розповіла дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.

Гречка, рецепт, фото: Знай.ua

"Грецька крупа не містить усіх незамінних амінокислот. Рослинні білки засвоюються гірше за білки м'яса, риби, птиці, яєць, молочних продуктів», - заявляє дієтолог.

Тваринний білок засвоюється на 95-96%, тоді як рослинний лише на 70 відсотків. Тому варто додавати яйця, рибу, м'ясо птиці, сир. Можна подавати гречку з овочами через концентрацію харчових волокон (природного сорбенту, мінералів, вітамінів). А ще на процесі приготування правильно розраховуйте кількість води, бо вона вбирає всі корисні речовини крупи. На одну склянку гречки потрібно 2,5 склянки води.

Популярні новини зараз

Отримати пенсію стане складніше: вимоги посилюватимуть декілька років поспіль

Страшна знахідка посеред центрального парку: діти знайшли в валізі труп жінки

Весна почнеться з тотальної економії: одна з комунальних платіжок "поважчає" на 41%

Українцям дали час до 20 лютого: що потрібно зробити негайно

Показати ще

Гречка. Фото: Youtube

"З гречаної крупи готують не тільки каші. Гречане борошно використовують у випічці, щоб замінити пшеничне борошно. У гречці немає глютена - це оптимальний варіант для людей, які страждають на його непереносимість", - пояснює експерт.

Нагадаємо, питна дієта, яка позбавить вас від 4-10 кг всього за тиждень: як правильно почати, щоб не нашкодити собі

Як повідомляв "Знай.uа", навіть шкірку з'їсте за щастя: як засолити сало, щоб не залишилося навіть шматочка

Знай.uа писав, несподівано корисний напій: досвідчені господині поділилися незвичайними побутовими лайфхаками з пивом