Океанічний оселедець є фантастично корисною рибою. Вона містить величезну кількість омега-3 жирних кислот та вітамінів, які корисні для вашого здоров'я.

Проте є й інший бік медалі. Оселедець може бути досить солоною, що провокує затримку води, навантаження на організм і т.д. Щоб отримувати максимум користі, краще уважно вибирати оселедець і самому готувати.

Оселедець просто знайти в магазині або на ринку, але не всяка риба однаково хороша. Краще брати цільну та обробляти вдома.

При виборі оселедця дивіться, щоб він був:

Популярні новини зараз

Отримати пенсію стане складніше: вимоги посилюватимуть декілька років поспіль

Блокування кордонів: як зрада поляків вплине на ціни в українських супермаркетах

До таких цін краще підготуватися: експерти спрогнозували дефіцит та шалену вартість двох популярних овочів

Кнопкові телефони повертають свою популярність: чому люди відмовляються від смартфонів

Показати ще

🐟 з пружними зябрами червоного кольору;
🐟пружний сам по собі (при натисканні форма повинна зберігатися);
🐟без неприємних запахів;
🐟 без слизу;
🐟 з прозорими, не каламутними очима.

Варто ще уточнити у продавців, наскільки оселедець солоний - зазвичай вони знають все про свою рибу.

Оселедець. Фото: скрін youtube

Чим замінити слабосолоний оселедець

Зазначимо, що лікарі радять замість солоного оселедця вибирати свіжоморожений. Найкориснішою є риба, яка не піддавалася заморожуванню. Але її можуть дозволити лише мешканці морського узбережжя.

Свіжоморожений оселедець можна запекти, відварити на пару, а також засолити самостійно, контролюючи кількість солі.

Нагадаємо, що за неохайна сосиска, приберіть: як правильно їх варити, щоб вони не лопалися .

Раніше ми повідомляли, що можна ласувати на дієті та в пост: легкий і простий салат з грибами і маринованими огірками.