Океанічний оселедець є фантастично корисною рибою. Вона містить величезну кількість омега-3 жирних кислот та вітамінів, які корисні для вашого здоров'я.
Проте є й інший бік медалі. Оселедець може бути досить солоною, що провокує затримку води, навантаження на організм і т.д. Щоб отримувати максимум користі, краще уважно вибирати оселедець і самому готувати.
Оселедець просто знайти в магазині або на ринку, але не всяка риба однаково хороша. Краще брати цільну та обробляти вдома.
При виборі оселедця дивіться, щоб він був:
Біжіть за новим документом: українців терміново попередили щодо паспортів
Під ударом зарплати, пенсії та стипендії: хто може втратити до 70% виплати
Платити доведеться всім: в Україні готують додатковий податок
В школах запроваджують нові правила: що зміниться для учнів та вчителів
🐟 з пружними зябрами червоного кольору;
🐟пружний сам по собі (при натисканні форма повинна зберігатися);
🐟без неприємних запахів;
🐟 без слизу;
🐟 з прозорими, не каламутними очима.
Варто ще уточнити у продавців, наскільки оселедець солоний - зазвичай вони знають все про свою рибу.
Чим замінити слабосолоний оселедець
Зазначимо, що лікарі радять замість солоного оселедця вибирати свіжоморожений. Найкориснішою є риба, яка не піддавалася заморожуванню. Але її можуть дозволити лише мешканці морського узбережжя.
Свіжоморожений оселедець можна запекти, відварити на пару, а також засолити самостійно, контролюючи кількість солі.
Нагадаємо, що за неохайна сосиска, приберіть: як правильно їх варити, щоб вони не лопалися .
Раніше ми повідомляли, що можна ласувати на дієті та в пост: легкий і простий салат з грибами і маринованими огірками.