Літній сезон приносить багато тепла і сонця, але іноді спека стає надмірною. Багато хто вмикає кондиціонери, але боїться захворіти. Терапевт Наталія Гордієнко дала поради, як вберегтись.

Лікар радить встановлювати кондиціонер так, щоб струмені повітря не дули прямо на ліжко, диван або робоче місце. Це допоможе уникнути застуди.

Кондиціонер. Фото: скрін youtube

Чому можна захворіти від кондиціонера

Неправильний температурний режим, різке пониження температури і забруднені фільтри часто стають причинами застуди. Використовуйте кондиціонер розумно, щоб не захворіти.

Як не захворіти в приміщенні з кондиціонером

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Виставляйте температуру не нижче 18 градусів. Це зупиняє ріст мікробів у фільтрах. Понижуйте температуру поступово, кожні 10-15 хвилин. Чистіть фільтри двічі на рік. Якщо в приміщенні є діти, виводьте їх на прогулянку під час роботи кондиціонера.

Як спати з кондиціонером і не захворіти

Жінка лежить у ліжку / фото: Freepik

Сон з кондиціонером можливий, якщо встановити температуру на 19-20 градусів і накриватися ковдрою. Це забезпечить комфортний сон без шкоди для здоров'я.

Раніше ми писали про те, що вентилятор замість кондиціонера: що точно не можна робити з цим приладом - такі "лайфгаки" можуть коштувати життя

Крім того, Знай.ua повідомляв, українці створили калькулятор для зарядних станцій: допоможе вибрати ту саму потужну "коробочку"

Також наш портал інформував, як використовувати кондиціонер в умовах енергокризи: в обленерго роздали важливі вказівки