Що робити, якщо потрібно без холодильника зберегти свіжість сирого м'яса
Зберігання їжі – особливо актуальна влітку проблема. Особливо, коли світла немає по 18 годин на добу і холодильник не встигає охолодитися.
Листя кропиви
2–3 дні матимете свіже м'ясо, укутавши і переклавши його свіжим листям кропиви. Потім слід замотати у вологий рушник і покласти в емальований посуд. Кропиву можна замінити листям горіхового дерева, хрону, полину.
Маринад
Якщо немає холодильника, замаринуйте м'ясо. Свіжі можна зберігати 2-3 дні, загорнувши в полотняну серветку, змочену оцтом, і поклавши в прохолодне місце. Або натерши лимонним соком і поставивши в скляному або емальованому посуді в прохолодне місце. Добре зберігається м'ясо у насиченому розчині солі. Можна нарізати його шашличними шматками, натерти сіллю, скласти в каструлю і поставити в прохолоду.
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Саліцилова кислота
Також свіже м'ясо можна зберегти кілька днів у полотняній серветці, просоченій розчином саліцилової кислоти (чайна ложка на 0,5 л води). Перед приготуванням ретельно промивають холодною водою. Фарш не зберігайте більше 10-12 годин. Готові продукти з нього лежать набагато довші.
Буває, що м'ясо полежить у закритому пакеті та "задихнеться". Тоді його слід промити і замочити у розчині лимонного соку або столового оцту.
Нагадаємо, що ці види літнього взуття пошкодять м'язи та кістки ваших ніг: як вибрати найкраще.
Раніше ми повідомляли, що захистіть свого залізного коня: як уберегти авто від перегріву.
Також стало відомо, що голову щодня краще не мити: перевірте, чи правильно ви це робили.