Дослідження все частіше показують, що надмірне вживання алкоголю може серйозно шкодити нашому сну, викликаючи різні проблеми. Мартін Престон, засновник і генеральний директор Delamere, стверджує, що алкоголь може спричинити два типи порушень сну, які призводять до хронічних проблем.

Престон пояснює, що хоча багато людей використовують алкоголь, щоб легше заснути, його надмірне вживання може погіршити якість сну. Це може призвести до головного болю, зневоднення, частого сечовипускання і перегріву.

Алкоголь. Фото: скрін youtube

Алкоголь порушує нормальний цикл сну, зокрема фазу REM, де відбуваються яскраві сни та кошмари. Це може викликати часті і яскраві сни, а також кошмари. Коли алкоголь виводиться з організму, сон може ставати коротшим, і ви будете частіше згадувати свої сновидіння.

Крім того, алкоголь може викликати апное уві сні, що є розладом, який призводить до нерегулярного дихання та задишки під час сну.

Популярні новини зараз

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи

Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

Показати ще

Крім того, Знай.ua повідомляв, як позбутися хропіння: поради від експерта

Також наш портал інформував, жінка постійно скаржилася на сп'яніння без причини: виявилося, що в ній мешкають мікроби-пивовари

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що алкоголізм не врятує від мобілізації: навіть психічні прояви не завада