Єдине, що слід залишати у своєму раціоні, щоб не зашкодити здоров'ю та не погіршити самопочуття – це відповідна норма чорного шоколаду.

Дієтологиня Оксана Скитилінська на своїй сторінці у Facebook розповіла чим корисний цей продукт, а коли може нашкодити здоров'ю.

Чорний шоколад. Фото: Youtube

[quote author=" - пише лікарка. "]"Поліфеноли виконують роль пробіотиків, живлять корисні бактерії в нашому кишечнику. Краще перетравлюється і засвоюється їжа, більше синтезується вітамінів, краще працює мозок, судини, менший ризик онкозахворювань, насамперед раку кишечника". /quote]

Також поліфеноли мають добрий вплив на пам'ять, покращують кровообіг у мозку, захищають шкіру від шкідливого впливу сонця.

Популярні новини зараз

В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт

Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати

Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили

Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень

Показати ще

Оксана Скиталінська радить не захоплюватися чорним шоколадом людям, схильним до набору зайвої ваги. Особливо це стосується шоколадок із різними солодкими наповнювачами – горіхами, родзинками, нугою, печивом.

Чорний шоколад. Фото: Youtube

За словами дієтологині, якщо людина має хоч незначні "дифузні зміни" на УЗД, і особливо якщо є підвищений холестерин, тригліцериди та печінкові ферменти, слід вживати лише 85-100% шоколад і поєднувати його з ягодами.

"Так Ви отримаєте більше поліфенолів, клітковини і менше з'їсте шоколаду. Така сама порада стосується і тих, у кого є подагра", - пише дієтологиня.

Нагадаємо про найшкідливіші звички у спортзалі, які не допоможуть стати сильнішими та стрункішими: ними грішить кожен.

Раніше ми повідомляли, що неправильний сніданок зіпсує весь день: ТОП-10 продуктів, які не можна вживати вранці – втратите енергію та швидко втомитеся.