Полиці українських супермаркетів заповнені консервованою продукцією. Її асортимент справді вражає, проте ціни на неї щороку зростають, тож можна чудово заощадити сімейний бюджет, власноруч зробивши домашні заготівлі.

Для того, щоб ваші закрутки зберігалися якомога довше, потрібно знати, як правильно стерилізувати банки та кришки.

Овочеве асорті, консервація, кадр з відео

Існує багато способів, що дозволяють підготувати ємності для приготування консервації.

Вкрай важливо підібрати не тільки простий, але і максимально ефективний спосіб, адже вся ваша праця піде нанівець.

Популярні новини зараз

211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз"

В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн

У ТЦК запропонували альтернативу тим, хто не хоче потрапити на "нуль"

Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу

Показати ще

Спочатку потрібно вибрати неушкоджені банки, без сколів та подряпин.

Потім їх слід ретельно очистити: видалити всі мітки, наклейки, іржу від кришок на зовнішній поверхні. Після цього банки та кришки потрібно ретельно вимити.

Консервація, скріншот: Youtube

Для цього у зручну каструлю вливають достатню кількість води. На кожний літр слід взяти по великій ложці соди. Цей розчин ефективно впорається із процесом очищення. Таку ж процедуру робимо і з кришками.

Після соди їх потрібно промити у воді, а потім відправляємо наші банки з кришками на аркуш у духовку.

Ємності краще встановлювати дном нагору.

Встановлюємо температуру 150 градусів. Літрові банки можна діставати вже за 15 хвилин. Трилітрова ємність вимагає більш тривалої обробки, тому чекаємо на чверть години.

А ось маленькі банки можна потримати в духовці лише десять хвилин.

Консервація. Фото: Youtube

Нагадаємо, що не поспішайте з консервацією: коли ціни на огірки та помідори досягнуть літнього мінімуму.

Раніше ми повідомляли, що якщо не зробите цю закрутку, то дуже пошкодуєте: рецепт густого варення зі слив.