Полиці українських супермаркетів заповнені консервованою продукцією. Її асортимент справді вражає, проте ціни на неї щороку зростають, тож можна чудово заощадити сімейний бюджет, власноруч зробивши домашні заготівлі.
Для того, щоб ваші закрутки зберігалися якомога довше, потрібно знати, як правильно стерилізувати банки та кришки.
Існує багато способів, що дозволяють підготувати ємності для приготування консервації.
Вкрай важливо підібрати не тільки простий, але і максимально ефективний спосіб, адже вся ваша праця піде нанівець.
Пенсіонерам змусять перерахувати виплати: індексацію визнали незаконною
Ухилянтам змінять штрафи вже влітку: які оновлення будуть у "Резерв+"
Літо почнеться зі зростання тарифів: які платіжки збільшаться
Боржникам за комуналку готують механізми примусу: як мотивуватимуть платити
Спочатку потрібно вибрати неушкоджені банки, без сколів та подряпин.
Потім їх слід ретельно очистити: видалити всі мітки, наклейки, іржу від кришок на зовнішній поверхні. Після цього банки та кришки потрібно ретельно вимити.
Для цього у зручну каструлю вливають достатню кількість води. На кожний літр слід взяти по великій ложці соди. Цей розчин ефективно впорається із процесом очищення. Таку ж процедуру робимо і з кришками.
Після соди їх потрібно промити у воді, а потім відправляємо наші банки з кришками на аркуш у духовку.
Ємності краще встановлювати дном нагору.
Встановлюємо температуру 150 градусів. Літрові банки можна діставати вже за 15 хвилин. Трилітрова ємність вимагає більш тривалої обробки, тому чекаємо на чверть години.
А ось маленькі банки можна потримати в духовці лише десять хвилин.
Нагадаємо, що не поспішайте з консервацією: коли ціни на огірки та помідори досягнуть літнього мінімуму.
Раніше ми повідомляли, що якщо не зробите цю закрутку, то дуже пошкодуєте: рецепт густого варення зі слив.